Media berichten

17. feb, 2012
De Telegraaf VROUW wijncollum Pieter Nijdam
Pinot Noir 'von deutschem Boden'
Pieter Nijdam
AMSTERDAM - Bij Duitsland en wijn denken veel mensen nog steeds aan zoete Moezel of zure Riesling. Maar de tijd van Liebfraumilch en Zeller Schwarze Katz is toch écht voorbij. Het is al lanHg geen witte wijn meer wat de klok slaat in de Bundesrepubliek.


Duitse rode wijn is het afgelopen decennium aan een onstuitbare opmars begonnen. Geholpen door de klimaatverandering slaan rode druivenrassen veel beter aan 'auf deutschem Boden'.
Bovendien weet een nieuwe generatie wijnboeren ook meer raad met de vinificatie van Spätburgunder, Dornfelder, Blaue Portugieser en Trollinger. Alleen al van die namen krijg je toch dorst?
Inmiddels bestaat de Duitse wijnbouw voor bijna veertig procent uit rode wijn. Vooral in de grootste wijnstreken Rheinhessen en Pfalz worden nog steeds honderden hectaren blauwe druiven bij geplant. Spätburgunder ofwel Pinot Noir doet het met afstand het best. De kwaliteit overstijgt in veel gevallen die van de veel duurdere broertjes aan de Franse kant van de grens, zeker die uit de Bourgogne. Terwijl daar de prijzen door het plafond schieten door plotselinge aandacht van Chinese zijde, blijven de Duitse Spätburgunders heel betaalbaar. Sterker nog, er zijn koopjes te over.
7. mrt, 2013
Link naar Duitsland supplement van Perswijn
http://tvgdesign.onlinetouch.nl/27/14#/0 .................................
Via bovenstaande link komt in het Duitsland supplement van het vermaarde wijnblad Perswijn
31. mrt, 2013
Winzer Peter Weis droom wordt werkelijkheid
Peter Weis de Zeller wijnmaker had een droom om ooit eens van de wijnberg af te skiën, en dit jaar is het hem gelukt. zie foto's
7. mei, 2013
Roter Elbling 2010 Weingut Hess-Becker geproefd door Perswijn
In het jubilerende wijnmagazine Perswijn (nr. mei/juni 2013) is onze Roter Elbling 2010 van het Weingut Hess-Becker beoordeeld met 4 sterren (zeer goed).
De onderstaande tekst werd toegevoegd aan de beoordeling:
Apart, druivig, gerijpt, krachtig, klein zoetje, eigenzinnig, goede zuren, voor de liefhebber.
12. apr, 2013
Opening Duits Restaurant Gaststube in Joure
Op 12 april 2013 opent restaurant de Gaststube in Joure haar deuren en is daarmee wellicht het enige duitse restaurant in Friesland. Een uitgebreide menukaart met daarop heerlijke gerechten uit de duitse keuken, die we in Nederland zo zelden in een restaurant kunnen bestellen. Natuurlijk wordt er ook een duits biertje geschonken en niet te vergeten een mooi assortiment duitse wijnen uit de Mosel. En dit alles in een prachtige oer duitse ambiance, je voelt je echt even in Duitsland bij de Gaststube in Joure.
Prachtwein wenst Robert Favier en zijn medewerkers heel veel succes met de Gaststube in Joure.

Nieuwe reacties