Over Weingut Hess-Becker

Het Christophorushuis in Fankel
Egon und Marie-Therese im Monorackbahn

De wortels van de wijnmakerij Matthias Becker Hess gaan terug tot de Middeleeuwen. geschiedkundige onderzoeken tonen aan dat het  bestaan  van dit wijnmakers geslacht  zeker terug  gaat  tot  1378. Zo is het Christophorushaus één van de oudste gebouwen in de Moezelstreek , het voorouderlijk huis van deze wijnmakerij. Het echtpaar Egon en Marie-Therese komen beide uit wijnbouwerfamilies en hebben ook allebei een degelijke opleiding genoten als wijnbouwer. Marie-Therese is zelfs Ing. Weinbau en Oenologie.

Als gezin zien Egon en Marie-Therese het als hun taak om te produceren op een niet altijd eenvoudige ambachtelijke  wijze, om zo hoogwaardige gezonde wijnen te verkrijgen. Deze kwaliteit filosofie heeft zijn oorsprong in de wijngaard, waar zij door verminderde opbrengst en gerichte snoei de beste voorwaarden creeëren voor een hoge kwaliteit druiven. De wijngaarden worden beheerd in overeenstemming met de richtlijnen van gecontroleerde eco-vriendelijke wijnbouw met behoud van nuttige insecten en organische humus levering aan de wijngaardbodems.

De wijnen krijgen voldoende tijd voor een optimale ontwikkeling en rijping in de kelder en worden pas verhandeld als deze de kwaliteit bereikt hebben dat ze ook gedronken kunnen worden.

Hess-Becker biedt  de hoogst mogelijke kwaliteit voor een duurzame wijn ervaring.

Ons symbool voor kwaliteit.

Het teken van ambachtelijk gemaakte wijn.

Nieuwe reacties