Prachtwein

Welkom,

Prachtwein is een wijnimporteur, die zich bezig houdt met de import van Duitse wijnen van kleine zelfstandige ambachtelijke wijnbouwers uit een klein gebied aan de Moezel.

Met als doel u via de Nederlandse gastronomie te laten kennismaken met de grote diversiteit aan wijnen en de hoge kwaliteit die daar door deze ambachtslieden op de meestal zeer steile hellingen langs de Moezel wordt gemaakt.

De wijnbouwers waar Prachtwein mee werkt zijn gedreven wijnmakers die het ambacht vaak al van hun ouders hebben geleerd, die hun een goede wijntechnische opleiding hebben laten volgen en daardoor ook bekend zijn met de moderne technieken van het wijn maken. Ze hebben allemaal bewust de keuze gemaakt om niet te leveren aan grootwinkelbedrijven en grote wijnhuizen of coöperaties, maar verkopen hun wijnen kleinschalig aan de plaatselijke gastronomie, kleine wijnhandelaren en via particuliere verkoop. Ze zijn trots op hun producten en staan er ook helemaal achter en hebben de meest kritische klanten die je je kunt voorstellen; de plaatselijke bevolking.

Omdat Prachtwein zich voornamelijk richt op de gastronomie, zijn de meeste wijnen trocken (droog) en daarmee voortreffelijke begeleiders van de maaltijden, en dit zijn juist de soorten die men in Nederland niet of nauwelijks kent, want bij Moezelwijn wordt nog vaak aan goedkope zoete wijn gedacht. Maar niet aan mooie aromatische droge wijnen in rood en wit met veel smaak die in prijs kwaliteit verhouding de meer traditionele wijnen vaak overtreffen.  En het aardige is dat deze wijnen slechts op een paar uurtjes rijden hier vandaan worden gemaakt en daarmee het bewijs zijn dat het goede vaak dichterbij is dan we denken.

Een bijkomstigheid van ambachtelijke wijnen van kleine producenten is dat het niet onbeperkt is, waardoor het regelmatig voorkomt dat een bepaalde soort op is en er gewacht moet worden op een nieuwe oogst.

Mijn missie is om met de wijnmakers die ik in Nederland mag vertegenwoordigen de Nederlandse gastronomie kennis te laten maken met deze mooie ambachtelijke wijnen uit de Moezelstreek.

Bel of mail voor een afspraak of advies,

Met vriendelijke groet,

Robert Louman

 

 

Nieuwe reacties